Missió d’observació electoral a Macedònia
Foto: DIPLOCAT

Missió d’observació electoral de Diplocat a Macedònia

Comunicat posterior a les eleccions

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya ha desplegat una missió d’observació electoral internacional per seguir les eleccions parlamentaries a l’Antiga República Iugoslava de Macedònia.

Durant la jornada electoral d’ahir diumenge els observadors van visitar 55 col·legis electorals i 6 districtes. Els observadors han informat que el procés electoral en els llocs on han estat presents s’ha desenvolupat de manera pacífica. Tanmateix, la missió mostra la seva preocupació davant algunes males pràctiques dutes a terme abans i durant la jornada electoral. El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya emetrà en els propers dies el seu informe amb els elements més destacats i apuntarà alguns dels principals reptes per millorar la governança del país.

La missió, que ha estat convidada per la Comissió Electoral Estatal del país, està formada per onze experts electorals que inclouen el cap de missió i cincs equips d’observadors que han estat desplegats durant 11 dies per diferents parts del territori. La missió ha mantingut trobades amb actors dels procés electoral, com ara representants de l’administració electoral i judicial, partits polítics, observadors locals, organitzacions de la societat civil, acadèmics i periodistes.

 Мисија за Набљудување на Изборите (en macedoni)

 Diplocat misioni për vëzhgimin e zgjedhjeve (en albanès)

 Diplocat Election Observation Mission (DEOM) to The former Yugoslav Republic of Macedonia. Election Statement (en anglès)

 Мисија за Набљудување на Изборите на Диплокат (ДЕОМ) во поранешна Југословенска Република Македонија Изјава за изборите (en macedoni)

 Diplocat Misioni për Vëzhgim të Zgjedhjeve (DEOM) në Ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë (en albanès)

Darrera actualització: 20 Gener 2017

Imprimeix