Catalunya al món

Catalunya al món

Catalunya ha tingut històricament una vocació internacional clara, gràcies a la seva ubicació geogràfica, com a porta d’entrada a Europa i com a nexe d’unió amb la Mediterrània. Catalunya és un país de comunicació i d’intercanvi, d’emprenedoria i d’acollida, amb una llarga tradició d’obertura cap a l’exterior.

Barcelona, amb un centenar de consolats estrangers acreditats, incloent-hi les delegacions del Quebec i Flandes, és la tercera ciutat del món que no és capital d’Estat, després de Nova York i Hong Kong, amb un nombre més alt de consolats estrangers.

Després de tres dècades d’autogovern, el Govern de Catalunya desplega una política exterior ambiciosa que intensifica les relacions bilaterals amb governs estatals i subestatals i consolida la seva presència en organismes multilaterals. La Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea és la responsable de coordinar i impulsar la política exterior del Govern de Catalunya.

Des de l’any 1989, la Generalitat promou la presència a l’exterior per defensar els interessos de Catalunya, impulsar la internacionalització de les empreses, difondre la cultura i la llengua catalana, incentivar el turisme, gestionar la immigració i fomentar la cooperació al desenvolupament.

Font: Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència

Darrera actualització: 2 Agost 2017

Imprimeix