Benvinguda

Albert Royo i Mariné, secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya
Foto: DIPLOCAT

Us donem la benvinguda al portal del Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), on trobareu tota la informació i actualitat relativa a la nostra entitat i les actuacions que duem a terme relacionades amb la projecció internacional del país.

Catalunya afronta, actualment, dos grans reptes que podem qualificar d'històrics i que definiran el seu futur com a país.

Per un costat, Catalunya, com la major part d'Europa, ha de plantar cara a una crisi econòmica sense precedents en les darreres dècades. Aquesta situació, derivada d'un context internacional d'alentiment econòmic i d'un sobrendeutement del país, està tenint un alt cost en termes socials. Però aquest país, conegut per la seva capacitat de treball i de superar situacions adverses, se'n sortirà. Malgrat l'actual conjuntura econòmica, Catalunya compta amb les eines i les capacitats necessàries per sortir enfortida, junt amb la resta de la Unió Europea, d'aquesta crisi.

En aquest sentit, el Consell farà un especial èmfasi a comunicar al món que val la pena seguir apostant per aquest país. Un país que, gràcies a la seva creixent obertura econòmica als mercats internacionals, superarà una crisi que afecta les principals economies del món occidental.

Per un altre costat, els nostres ciutadans i ciutadanes, veient la impossibilitat d'acomodar Catalunya al si d'un Estat espanyol plurinacional i políticament descentralitzat, han decidit iniciar un procés polític que ha de culminar en l'exercici del dret democràtic a decidir el seu futur col·lectiu, quina estructura político-administrativa els és més útil, és a dir, si volen seguir sent una regió del Regne d'Espanya o bé construir un Estat propi.

En aquest marc, el Consell de Diplomàcia Pública informarà els principals decisors polítics i econòmics a nivell europeu i internacional del procés democràtic que s'ha iniciat a Catalunya. El dret a decidir del poble de Catalunya s'ha de poder exercir en llibertat, sense coaccions ni amenaces, dins l'Europa del segle XXI. El procés serà plenament democràtic, tranquil i ordenat. Treballarem per fer arribar aquest missatge al món.

Per últim, i no per això menys important, creiem que hi ha una manera catalana de veure el món i que, humilment, tenim aportacions a fer en alguns dels principals debats europeus i internacionals. Si la societat civil del país vol donar un cop de mà en la projecció internacional dels actius del país, és important que demostri que està compromesa en la governabilitat política, econòmica i social d'Europa i del món. Al Consell de Diplomàcia Pública també treballarem per implicar la societat civil en els grans debats internacionals.

Amb aquest portal obrim una finestra cap a la societat, tant catalana com internacional, per poder escoltar quins són els missatges i preocupacions actuals que puguin servir perquè des de Catalunya puguem oferir respostes als reptes dels nostres temps.

Us convidem a navegar-hi.

 

Albert Royo i Mariné
Secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya

 

Darrera actualització: 1 Juny 2016

Imprimeix